Cum se aplica lacul pentru lemn/cabana S5080 Azur Lazur?

In primul rand, lacul S5080 de cabana este recomandat pentru lacuirea cabanelor si a altor suprafete din lemn exterioare, dar si interioare. Suprafetele exterioare pe care se poate aplica produsul sunt: cabane, baraci, balustrade, balcoane, garduri, banci, elemente de acoperis, terasa, foisoare, etc. Suprafetele interioare: tavane, constructii de lemn, poduri, elemente de fixare din lemn, boxe de subsol, etc.

Modul de aplicare al produsului este urmatorul: Primul pas este pregatirea produsului. Inainte de utilizare, lacul se omogenizeaza in ambalajul original. Nu se dilueaza.

Al doilea pas este pregatirea suportului si aplicarea: Suprafetele de lemn ce urmeaza a fi vopsite trebuie sa fie uscate si sa prezinte o umiditate cuprinsa intre 8-14% . Lemnul cu continut ridicat de umiditate sau extrem de uscat nu constituie un substrat bun pentru vopsire.

In cazul in care este vorba de suprafata lemnoasa noua, aceasta se slefuieste in lungul fibrei si se desprafuieste. Sistemul de aplicare recomandat este aplicarea a 2 straturi de Grund pentru protectia lemnului , dupa care unul sau 2 straturi de Lac pentru cabana .

In cazul in care suprafata lemnnoasa a fost lacuita anterior, la fel ca si in cazul anterior, aceasta se slefuieste si se desprafuieste. Ulterior, in cazul suprafetelor usor deteriorate, se recomanda aplicarea unuia sau doua straturi de Lac pentru cabana.

Daca suprafetele sunt foarte deteriorate, se recomanda aplicarea unui strat de grund pentru protectia lemnului , dupa care unul sau doua straturi de Lac pentru cabana . Intervalul de aplicare intre straturi este de minim 24 ore.

Pentru obtinerea unui rezultat optim, se recomanda aplicarea in 2-3 straturi si aplicarea la umbra, cu posibilitatea existentei unui curent de aer pentru uscare.

Echipamentul de aplicare poate fi pensula pentru lacuri , rola sau pistol de pulverizare cu aer.

Pentru a va proteja suprafetele pe care nu doriti sa le lacuiti, va recomandam benzile de mascare, ideale pentru interior, iar pentru exterior va recomandam benzile cu protectie impotriva razelor ultra violete .

Conditii de aplicare recomandate: - temperatura mediu: 15-30 gradeC

- umiditatea relativa a aerului: max 65%

- temperatura suportului: 15-30 gradeC (temperatura suportului va fi cu cel putin 30C peste temperatura punctului de roua, pentru a se evita condensarea umiditatii)

- umiditatea suportului: max. 14%

- pentru asigurarea unei mai bune aderenta a straturilor succesive se recomanda sa se execute slefuirea in lungul fibrei cu hartie abraziva de granulatie medie.

Curatarea echipamentului de aplicare este recomandata cu diluant S509 

In privinta uscarii, timpul de uscare creste in urmatoarele conditii: - scaderea temperaturii - umiditate excesiva - cresterea grosimii peliculei - slaba ventilatie a incaperii (in cazul aplicarii pe suprafete situate in interior). Timp de uscare al peliculei in conditiile recomandate: 24 ore.

CONSUMURILE SPECIFICE MEDII SUNT URMATOARELE: 1L de produs acopera aproximativ 8-14 mp intr-un strat, functie de gradul de absorbtie al lemnului.

Spor la treaba!